Около 80 зарядни станции за електромобили има вече у нас.

...
Около 80 зарядни станции за електромобили има вече у нас.
Коментари Харесай

80 зарядни станции за коли на ток има у нас

Около 80 зарядни станции за електрически автомобили има към този момент у нас. Това съобщи Боян Захариев, член на управлението на компанията, произвеждаща колонките за предоставяне на ток. По думите му в прилежаща Румъния има налични почти 77-78, оповестява " Монитор ".

Амбициите са огромни, виждаме съществено оживление и от двете страни, уточни Захариев, който предвижда, че следващата година този брой ще бъде най-малко утроен.

Според него от ден на ден консуматори купуват електрически транспортни средства, а навлизането на тази промишленост е извънреден късмет и капацитет за българската стопанска система и за фрагментите в страната.

Председателят на ИКЕМ – браншовата организация за електрическа подвижност, Илия Левков пък сподели, че по техни неофициални приблизителни данни електрическите транспортни средства у нас са не по-малко от 2000-2500. В това число се включват скутери, колела, рейсове, лекотоварни електрически автомобили, електрокари и голф колички. Със сигурност това число ще се усилва годишно с 30-50%, уверен е Левков.

Като образец за новаторските транспортни средства беше показана комфортна за града електрическа тротинетка, която може да транспорти човек с тегло до 125 кг на разстояние до към 40 км след едночасово зареждане в елементарен контакт. Теглото й е 10,5 кг, сгъва се в размер на елементарна пътническа чанта и може да се движи с до 30 км в час. Цената у нас е сред 1310 и 1550 лева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР