Около 80 са рисковите влакове у нас. Това стана ясно

...
Около 80 са рисковите влакове у нас. Това стана ясно
Коментари Харесай

БДЖ следи за инциденти в 80 рискови влака

Около 80 са рисковите влакове у нас. Това стана ясно от думите на ръководителя на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " Григори Григоров пред bTV във връзка случая, при който 20-годишно момиче бе намушкано с нож в нощния трен Пловдив-Варна от 19-годишен юноша.

По негови думи това е вторият сходен случай за тази година, в случай че БДЖ транспортира над 21 милиона души годишно.

Григоров съобщи, че държавната железница е в ежедневна съгласуваност с жандармерията и полицията по отношение на наблюдението на въпросните опасности влакове. Освен това се прави подготовка на личния състав за справяне с спешни обстановки.

" Тези влакове се следят при потегляне и по време на придвижване. Това са нормално нощни влакове, такива, които минават през рискови региони, където са вероятни офанзиви с камъни, както и влакове, които са в граничните региони, където са вероятни контрабандни дейности ", изясни той.

Григоров посъветва пасажерите, които се усещат несигурни, да се обръщат към началника на влака или към най-близкия кондуктор.

Относно импортираните до Народно събрание претенции от предприемчив комитет от чиновници на БДЖ, които се притесняват, че се приготвят нови съкращения на влакове и личен състав, Григоров разясни, че железницата няма сходни планове, а в противен случай.

Той посочи, че от 15 декември влиза в действие нов график на придвижване на влаковете, при който броят им е повишен по отношение на предходната година. С към 300 000 ще нараства и броят на изминатите километри. По думи на Григоров това е направено, с цел да се дават по-добри условия.

Той въпреки всичко удостовери, че ще има съкращения на " неефективни процеси ". /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР