Около 80% от всички автомобили Volvo в Германия са с

...
Около 80% от всички автомобили Volvo в Германия са с
Коментари Харесай

Как Volvo сърфира върху антидизеловата вълна?

Около 80% от всички коли Volvo в Германия са с дизелови мотори – най-високия % при премиум марките. В идващите години обаче се чака шведският тръст да се обърне на 180 градуса, заяви немската осведомителна организация „ Фокус “.

Дъщерната марка на китайския тръст Geely възнамерява от 2019 година всяко ново Volvo да е с електрически мотор. Това не включва единствено безусловно електрически коли, а и Plug-in хибриди, както и „ меки хибриди “ с 48-волтова електрическа система.



„ Всичко е поради клиентите. Все и от ден на ден хора изискват коли с електрически мотори. Ние се стремим да удовлетворим желанията на клиентите както в този момент, по този начин и за напред “, описа шефът на Volvo Хакан Самуелсон.

За да може шведският автоконцерн да задържи пазарния си дял в първокласния сегмент, би трябвало да се разрасне пазара за електрически коли. В момента те се продават доста единствено тук-там, в които страната подтиква закупуването им посредством облекчения или с други думи – манипулира пазара.

През май Самуелсон съобщи, че моторите с вътрешно горене скоро ще са минало, базирайки се на антидизеловата вълна. „ Вярно е, че дизелът ще бъде по-чист с новите технологии. Все отново не е градивно да дискутираме нещо, чийто край наближава. Колко дълго ще има още дизел? - Питайте клиентите! “, разяснява ръководителят на концерна.

В случай, че от Volvo не съумеят да пресъздадат електрическите хрумвания на Хакан Самуелсон, шведските автопроизводители държат отворена още една врата - „ меките хибриди “. Те могат да бъдат от успореден и от пореден вид.

При по-разпространеният успореден вид „ мек хибрид “ задвижването е от ДВГ, а електромоторът подкрепя потеглянето, ускорението, превъзмогването на надолнище и други Електромоторът извършва и функционалностите на запалител и генератор за зареждане на високоволтовата батерия. Автомобилите са оборудвани със старт-стоп система - моторите загасват при прекъсване и започват преди тръгване.

Експерти виждат в концепцията „ мек хибрид “ освен най-изгодната, само че и най-реалната форма на електрифициране. Тя действа и с дизелови мотори.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР