Около 80 % от учениците в България учат в сгради

...
Около 80 % от учениците в България учат в сгради
Коментари Харесай

Най-много агресивни ученици в опасни училища

Около 80 % от учениците в България учат в здания не отговарящи на нормите за сигурност и това е една от аргументите за експанзия в учебно заведение, съобщи детския психолог Иван Игов, по време на кръгла маса на тематика " Родителите-конфликтите-агресията и закрилата на децата ".

Психолога уточни, че двусменния режим е от 1972 година и е бил въведен като краткотрайна мярка. От тогава до в този момент в здания за 300-600 възпитаници учат по 1500-2000 деца. А паралелките пък са с от ден на ден деца - 30-32 деца при норма 26.

Над 50 % от учениците изпитват смут при потребление на хигиеничните пространства в учебните заведения и заобикалят визитата. Според психолога, въздействие върху децата оказва и пребиваването на деца от 6 възрастови групи в затворено общо пространство.

Друг проблем е, че децата на 7 и 8 години учат неща, които не схващат, тъй като не са узрели за този вид знания.

Решенията на Иван Игов са свързани със основаване на подобаваща учебна среда, по този начин в едно учебно заведение да учат до 500 деца, на една промяна и по този метод ще са близки по възраст.

Агресията, съгласно психолога, е вътрешна и външна. Най-често се приказва за външната, а за вътрешните прояви се загатват извънредно рядко. По статистика, сред 40-50 деца на възраст до 18 години демонстрират суицидно държание всяка година. Игов добавя, че по-трудно се вижда това, тъй като децата са тихи, скромни и обезпокоени. Той е за мярката на просветното министерство за психолог във всяко учебно заведение.

Според психолога, е належащо основаване на система за помощ и поддръжка, при която децата могат да продължат напред.

Друг главен проблем е кибертормозът, уточни Иван Игов. Той е труднопроследим, всеобщ, въздейства на връзките онлайн и е съвсем незабележим за непосветените. Конкретните му форми са най-вече, посредством телефона - писане на неприятни неща в интернет, обществени мрежи, показване за различен човек, кражба на идентичност и прочие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР