Около 80% от тестваните в Кюстендил се оказват с положителна

...
Около 80% от тестваните в Кюстендил се оказват с положителна
Коментари Харесай

Кюстендил пламти: 80% от тестваните са положителни

Около 80% от тестваните в Кюстендил се оказват с позитивна проба за Covid-19. През незабавно приемното поделение на болничното заведение минават над 130 пациенти със признаци за денонощие. Това разгласи пред БНР основният доктор на районната болница доктор Александър Величков.

" Болницата разполага с 90 кревати в двете Коронавирус отделения, от които към този момент са заети 80. Епидемията в града и региона ескалира за часове ", споделя доктор Величков. Причините са и неспазване на разпоредените противоепидемични ограничения.

" Средно сред 10 и 15 индивида се одобряват дневно, т.е., изправени сме пред една извънредно тежка обстановка, с висши старания на така и така дребния личен състав на болничното заведение да маже да се оправим в актуалната обстановка, добави той. - Всички ограничения, които взима държавното управление, всички заповеди на здравния министър биха се оказали безрезултатни, в случай че хората сами не спомагат да се извърши такова ограничение на епидемията. В техни ръце е ключът от спасяването от доста всеобщо разгръщане на епидемията. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР