Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава

...
Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава
Коментари Харесай

Тwitter загубил 80% от своите служители

Около 80% от чиновниците на американската компания Twitter, която има едноименната обществена мрежа, са били уволнени или сами са напуснали след придобиването на компанията от Илън Мъск. Това заяви CNBC в петък, като се базира на вътрешна информация.

Броят на чиновниците на компанията на цялостен работен ден е намалял до към 1 300 души. По-специално, отделът, занимаващ се с рекомендации по отношение на политиката на компанията, дизайна и измененията в продуктите, с цел да се подсигурява сигурността на потребителите, в този момент има по-малко от 20 чиновници на цялостен работен ден чиновници.

Според инженер, напуснал компанията, такава загуба на служащи и съкращения на личен състав може да затрудни поддържането на услугата. Под управлението на Мъск, Twitter понижи броя на чиновниците посредством всеобщи съкращения, като други чиновници бяха принудени да изоставен след огромни промени в политиката.

На 19 януари Business Insider заяви, базирайки се на източници, че съкращенията в Twitter набират скорост, макар уверенията в противното от притежателя му. По тяхна информация десетки чиновници, отговарящи за рекламата, са били принудени да изоставен компанията преди две седмици.

Мъск възнамерява да затвори доста от интернационалните офиси на Twitter и няколко подразделения в Съединени американски щати, което може да докара до понижаване на личния състав на компанията до 2000 души, което е връх за последните 10 години, показва изданието.

Припомняме, че на 27 октомври предходната година Мъск подписа договорка за 44 милиарда $ за придобиване на Twitter. Веднага след закупуването на компанията предприемачът уволнява редица членове на управлението, а след време редуцира и личния състав.

Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала към 7500 чиновници на цялостен работен ден, съгласно Business Insider.

Според Мъск компанията е отчела спад в приходите след напускането на някои рекламодатели. Twitter пусна стотици продукти от централата си в Сан Франциско на онлайн търг,

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР