Около 80 % от служителите на американската компания Туитър, която

...
Около 80 % от служителите на американската компания Туитър, която
Коментари Харесай

След Мъск потоп: 80% от служителите на Туитър са напуснали

Около 80 % от чиновниците на американската компания Туитър, която има едноименната обществена мрежа, са били уволнени или са напуснали по лично предпочитание, откакто компанията беше добита от бизнесмена Илон Мъск, заяви телевизия Си Ен Би Си.

Според медията броят на щатните чиновници в компанията е намалял до към 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с рекомендации по отношение на политиките на компанията, дизайна и измененията в продуктите, с цел да се подсигурява сигурността на потребителите, към този момент има по-малко от 20 чиновници на цялостно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, сходна загуба на чиновници и редуциране на личен състав може да затрудни поддържането на услугата. Под управлението на Мъск Tуитър понижи броя на чиновниците си посредством всеобщи уволнения, а други чиновници бяха принудени да изоставен след обилни промени в политиките на компанията.

Веднага след изнесената от медиите информация, Илон Мъск заяви, че " Tуитър " разполага с към 2300 щатни чиновници, оповестява Ройтерс. 

" Цитираните данни са неточни. Има към 2300 щатни чиновници в " Tуитър ", написа милиардерът Мъск в Туитър в отговор на туит, в който се цитира малкия екран.

" Все още има стотици чиновници, които работят върху доверието и сигурността наред с няколко хиляди души, наети по контракт ", добави Мъск.

Мъск пое " Tуитър " през октомври предходната година и бързо предприе редица продуктови и организационни промени. Компанията пусна нар. синя значка за верификация като платена услуга и уволни към 50% от личния състав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР