Около 80 млн. за първата година ще струват на държавата

...
Около 80 млн. за първата година ще струват на държавата
Коментари Харесай

Пенка Иванова, директор в МОН: С безплатните учебници се гарантира равнопоставеност

„ Около 80 млн. за първата година ще костват на страната безплатните учебници за децата от 8 дo 12 клас. “

Това съобщи в „ Добро утро, Европа “ Пенка Иванова – шеф „ Учебници и учебна документи “ в Министерството на образованието. Според нея решението, което ще влезе в действие от идната образователна година, ще спомогне за по-добрия образователен развой.
Една добра мярка, тъй като по този метод подсигуряваме равнопоставеност на всички възпитаници, които са обхванати в просветителната ни система. От друга страна това е мярка за задържане на учениците в учебно заведение и не на последно място – това би трябвало да докара до възстановяване качеството на образованието.
„ От няколко години въведохме и електронно четими учебници, чието наличие е безусловно идентично с това на хартиените “, разяснява още Иванова и добави, че задачата е била да се понижи тежестта на ученическата раница.

Електронните учебници също са безвъзмездни, означи просветителният специалист.

Тя уточни, че срокът на прилагане на учебниците е три години, до момента в който образователните тетрадки се възобновяват всяка година.

Учебната стратегия по математика, както и по география и стопанска система за 5 и 6 клас е облекчена, тъй че да бъдат по-разбираеми за учениците, сподели още Иванова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР