Около 80 държави и международни организации ще се срещнат днес

...
Около 80 държави и международни организации ще се срещнат днес
Коментари Харесай

80 държави решават днес в Париж как да помогнат на ранените в Газа

Около 80 страни и интернационалните организации ще се срещнат през днешния ден в Париж, с цел да координират помощта и да преценяват по какъв начин да оказват помощ на ранените в линията Газа, макар че упованията за съответни резултати са дребни без постигането на единодушие за спирания на боевете, съобщи Ройтерс.

Франция предложи поддръжка на Израел след смъртоносната офанзива на ислямистите от палестинската формация " Хамас " на 7 октомври, само че ответните въздушни удари на израелските сили провокираха мощно безпокойствие, защото броят на жертвите измежду цивилното население доближи невиждани размери. Хиляди поданици на палестинския анклав са убити, ранени или принудени да изоставен домовете си, оповестява Българска телеграфна агенция.

" За никого не е загадка, че през днешния ден достъпът до артикули от първа нужда, медикаменти, вода и така нататък, в Газа е усложнен... Затова задачата е да се работи с всички участници, а също и с Израел..., с цел да се обезпечи по-добър достъп ", съобщи пред публицисти преди конференцията представител на френския президент.

В срещата ще взе участие министър-председателят на Палестинската автономност, само че не и представител на Израел. Френски публични представители обявиха, че Израел е осведомен за развиването на обстановката.

В конференцията ще вземат участие заинтригувани страни от района като Египет, Йордания и страните от Персийския залив, както и западните сили и членовете на Г-20 като се изключи Русия. Международни институции и неправителствени организации, настоящи на територията на Газа, като " Лекари без граници ", също се чака да вземат присъединяване.

Малко държавни глави, държавни ръководители или външни министри обаче ще участват, а неправителствените организации подлагат на критика обстоятелството, че на конференцията няма да се окаже по-голям напън за преустановяване на огъня.

" Това ще бъде упражнение по повторение на позициите на страните, като ще се каже това, което всяка страна е дала или ще даде, че цивилните би трябвало да бъдат предпазени и да се съблюдава интернационалното филантропично право ", сподели европейски посланик.

Френските публични лица се надяват, че това ще постави основите на бърз интернационален отговор, когато се реализира действителна пауза в сраженията.

Ще бъдат положени известни старания за активизиране на финансови запаси, като няколко бранша ще бъдат избрани за незабавна поддръжка въз основа на оценките на Организация на обединените нации за 1,1 милиарда $ непосредствени потребности и отварянето на филантропични пропусквателни пунктове в Газа, който да бъдат прецизно следени.

В дневния ред на срещата ще бъде възобновяване на доставките на вода, гориво и електрическа енергия, като в същото време се подсигуряват процеси на отчетност, с цел да се подсигури, че помощта не е била пренасочена към " Хамас ". Ще бъде разисквано и основаването на морски кулоар, с цел да се употребяват морските пътища за изпращане на филантропична помощ в Газа, и ще се види по какъв начин корабите могат да се употребяват се употребяват за подкрепяне на евакуацията на ранените.

По време на диалозите ще бъде направена оценка на вероятностите за основаване на полеви лечебни заведения, макар че съгласно дипломати Египет не е податлив да одобри голям брой лечебни заведения на своя територия, а основаването им в Газа наподобява мъчно без установяването на филантропична пауза или преустановяване на огъня.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР