Около 8 млн. лева ще са необходими на военните до

...
Около 8 млн. лева ще са необходими на военните до
Коментари Харесай

Армията иска 8 млн. лв. за охрана на границата

Около 8 млн. лв. ще са нужни на военните до края на годината, с цел да вземат участие в защитата на границата . Това заяви началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Той уточни, че се поддържа подготвеност за изпращане на подразделения на границата. Има и проекти, заработени взаимно с Министерство на вътрешните работи.

По негови думи армията поддържа 36-часова подготвеност да се отзове на границата при поискване от министъра на вътрешните работи. Извършени са обзор и предварителна подготовка.

По отношение на нужните средства Ефтимов разясни, че плановете са предоставени по команден ред, с цел да може да бъдат отразени в актуализацията на бюджета. Ако обаче такава не се случи, парите ще би трябвало да бъдат пренасочени от други пера.
 Изпращаме спецчасти да пазят границата от мигранти Обновена
Изпращаме спецчасти да пазят границата от мигранти

Между 400 и 700 военни ще оказват помощ на " Гранична полиция " и жандармерията

Началникът на защитата изясни, че нужните 8 млн. лв. са за ротация на 350 души на турската граница и на до 250 души на гръцката граница. Той въпреки всичко изрази вяра да не се стига до такива числа.

Ще действаме според ситуацията и според координацията с сътрудниците ни от Министерство на вътрешните работи, само че сме длъжни да разполагаме с такива пари, с цел да може да реагираме, уточни той.

Ефтимов заяви и че наш контингент от 26 души към този момент е минал българо-македонската граница на път за Косово , където ще взе участие в небойна интервенция на НАТО по подкрепяне на евакуацията на избрани афганистански жители. Контингентът се състои от взвод " Военна полиция ", петима души екип за надзор на предвижването и двама военни психолози.

Припомняме, предходната седмица военният министър Георги Панайотов разгласи, че ще бъдат изпратени да охраняват границата ни поради към страната ни.
 За поддръжка на оборудването по границата се сплоти управлението на Министерство на вътрешните работи
За поддръжка на оборудването по границата се сплоти управлението на Министерство на вътрешните работи

Изготвяне на пътни карти на прилежащата инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР