Около 8 милиона лева ще струват ремонтите на основни тунели

...
Около 8 милиона лева ще струват ремонтите на основни тунели
Коментари Харесай

Ремонти на софийски тунели за 8 млн. лв. започват през лятото

Около 8 милиона лв. ще костват ремонтите на съществени тунели в София, които се чака да стартират през лятото. Столичната община разгласи публичната поръчка, а колкото по-кратки периоди предложат строителите, толкоз по-напред ще се класират при състезанието.

Три уреди ще се ремонтират, като най-належаща е реконструкцията на тунела под НДК. Тя ще е и най-скъпа – над 4 милиона лв..

Тунелът под НДК не е ремонтиран от съвсем 40 години. Трябва да се подмененят напълно настилките, осветлението, вентилацията, пожароизвестяването. Трябва също хората на спирката да спрат да се опасяват от всяка кола, която може да ги опустоши.

Предвиждаме да бъде построен физически остров, който да защищава хората от колите, които идват от завоя, увери зам-кметът по превоза на София Евгени Крусев.

До 3,5 млн. лева ще коства ремонтът на тунела по бул. „ Царица Йоанна”. Люлинският тунел не е ремонтиран от 80-те години на предишния век, а от там минават хиляди коли на ден. Необходимо е и справяне с течовете.

Най-евтин ще е ремонтът на тунела в „ Обеля”. Той е и най-нов – на двайсетина години, по тази причина и срокът, в който ще се ремонтира, ще е най-кратък.

По проект София трабва да се снабди с три изцяло ремонтирани тунела до 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР