Около 8-9% от заразените с К-19 ще влязат в болница,

...
Около 8-9% от заразените с К-19 ще влязат в болница,
Коментари Харесай

Симидчиев: Когато имате дори тези минимални оплаквания, това не е грип - това е коронавирус!

Около 8-9% от инфектираните с К-19 ще влязат в болница, 6-7 % от тях ще влязат в интензивни отделения. Това предвижда пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Имаше времена, в които говорехме умерено по тази тематика и се знаеше, че в случай че не се съблюдават разпоредбите, ще се стигне до миг, в който би трябвало да се вършат избори.

„ Трябва да насочим фокуса не толкоз върху следствията, а върху това да можем да реагираме съответно. С стратегии, които целят да покачат носенето на маски и физическото разграничаване. И с медицински триаж – избор на кого да помогнем. Хората, които са високо рискови ще имат малко повече преимущество от тези, които са ниско рискови ", сподели той.

Според него нискорисковите инфектирани не би трябвало да задръстват системата. „ Трябва да има ясни правила за тях да не търсят помощ ".



Пулмологът съобщи, че „ даже да имаме леки недоволства сега, то вероятността да сме инфектирани с ковид е огромна “.

„ Когато имате въпреки и минимални недоволства като запушен нос, драскане в гърлото, малко температура, даже да е ниска, имайте поради, че в медицината работим с нещо, наречено предварителна възможност. В момента няма други респираторни инфекции, които да провокират такива недоволства. Няма грип. Това, което имаме, е ковид “, безапелационен бе пулмологът.

За да понижим скоростта на разпространяване, са нужни маски, отдалеченост и дисциплинираност, безапелационен бе доктор Симидчиев.

Пуломологът също, че българската ваксина е близо до финалния резултат, само че регулаторните резултатите ще лишават време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР