Около 8,3 милиона души може да напуснат Украйна до края

...
Около 8,3 милиона души може да напуснат Украйна до края
Коментари Харесай

ООН: Около 8,3 милиона бежанци от Украйна се очакват до края на годината

Около 8,3 милиона души може да изоставен Украйна до края на годината, заяви Организация на обединените нации, като удвои размера на поисканата филантропична помощ за намиращите се в страната, съобщи Франс прес.

Конфликтът в Украйна към този момент докара до над 5,2 милиона бежанци, по данни на международната организация.

Предвид утежняването на обстановката, Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), който предвиждаше 4 милиона бежанци първоначално спора, изиска от международната общественост 1,85 милиарда $, с цел да финансира своята и тази на своите сътрудници активност в помощ на лицата, бягащи от войната в тяхната страна.

Новата оценка за упования брой на бежанците е направена " в съдействие с управляващите и прилежащите страни, само че е значимо да помним, че обстановката е доста динамична ", акцентира на конференция в Женева говорителката на ВКБООН Шабия Манту.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси разгласи през днешния ден, че е удвоила и поисканите по неотложност средства, нужни за оказване на филантропична помощ на 8,7 милиона души, намиращи се в Украйна. Сумата към този момент доближава 2,25 милиарда $, по отношение на 1,1 милиарда $, поискани при започване на войната. Те би трябвало да бъдат предоставени до август.

Според новата оценка на службата броят на нуждаещите се от филантропична помощ в Украйна е достигнал 15,7 милиона души. Целта на поисканата сума е да помогне на 8,7 милиона в цялата страна, които са най-тежко наранени от войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР