Около 740 000 демонстранти се включиха днес в протестите в

...
Около 740 000 демонстранти се включиха днес в протестите в
Коментари Харесай

Около 740 000 души участваха в днешните протести срещу пенсионната реформа във Франция

Около 740 000 стачкуващи се включиха през днешния ден в митингите в цяла Франция против пенсионната промяна, включително 93 000 души в Париж, съобщи Франс прес, като се базира на полицията. Агенцията отбелязва, че това е десетият ден на готовност против промените.

Според полицията през днешния ден е имало спад в присъединяване. По данни на вътрешното министерство в демонстрациите на 23 март - предходния ден на протестна готовност в страната - са взели участие близо 1,09 милиона души, в това число 119 000 в столицата.

Според профсъюза Обща конфедерация на труда (CGT) участниците в митингите в Париж през днешния ден са били към 450 000, а във Франция - над два милиона.

По време на шествието в Париж следобяд избухна принуждение на фона на много напрегнатата конюнктура и боксуващия разговор сред държавното управление на президента Еманюел Макрон и профсъюзите.

Полицията се намеси, с цел да разпръсне група мародери и вандали, някои от които разграбиха магазин и подпалиха боклуци, споделиха публицисти от Агенция Франс Прес. Столичната префектура на полицията заяви, че са били арестувани 22-ма души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР