Около 7000 мигранти, включително хиляди деца, са тръгнали пеш от

...
Около 7000 мигранти, включително хиляди деца, са тръгнали пеш от
Коментари Харесай

7000 мигранти тръгнаха на поход от Мексико към САЩ с надпис „Извън бедността“

Около 7000 мигранти, в това число хиляди деца, са тръгнали пеш от южната част на Мексико в опит да стигнат до границата със Съединените американски щати, предават международните организации.
Прочетете още

Керван от мигранти с транспарант с надпис " Извън бедността " е потеглил на Бъдни вечер от южния мексикански град Тапачула, покрай границата с Гватемала. Местните медии оповестяват, че множеството от мигрантите са от Куба, Хаити и Хондурас, само че някои са пристигнали даже от Бангладеш и Индия.

Няколко гранични пункта неотдавна бяха затворени заради огромния приток на мигранти, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен би трябвало да организира диалози с мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор в сряда (27 декември) за това по какъв начин да се ограничи всеобщата миграция. 

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби съобщи, че американският президент Джо Байдън и неговият мексикански сътрудник споделят загрижеността си по отношение на " трагичното " нарастване на броя на мигрантите, пресичащи границата сред двете страни.

Броят на мигрантите, регистрирани на южната граница на Съединени американски щати, надвиши два милиона през 2022 и 2023 година, а единствено през септември тази година, съгласно данните на вътрешна сигурност на Съединени американски щати, граничните патрули на Съединени американски щати са засекли повече от 200 000 мигранти, които са пресекли нелегално границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Проблемът с имиграцията се трансформира в една от централните политически тематики в Съединени американски щати и президентът Байдън е под все по-голям напън да спре влизането на мигранти през южната граница на страната.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР