Около 700 000 британски домакинства са пропуснали да платят наем

...
Около 700 000 британски домакинства са пропуснали да платят наем
Коментари Харесай

Около 700 хил. домакинства на Острова пропуснали да платят наем или ипотека през април

Около 700 000 английски семейства са пропуснали да платят наем или ипотечна вноска предишния месец, демонстрират данни преди предстоящо ново нарастване на цените на заемите, оповестява БНР.

Пропуснатите жилищни заплащания са изключително високи измежду наемателите, демонстрира изследването на организация на потребителите Which?.

Засегнат е един на всеки 20 интервюирани наематели. Изплащащите ипотечни заеми и наемателите са под сериозен финансов напън, като се чака Английската централна банка да усили цената на заемите за семействата и бизнеса в четвъртък за 12-ти следващ път. Финансовите пазари предвиждат повишаване с четвърт пункт до 4,5% на главната рента.

В същото време наемите доближават рекордни стойности по информация на уеб страницата за недвижимо имущество Rightmove. Като цяло към 2 милиона семейства са пропуснали или просрочили най-малко едно заплащане на ипотечна вноска, наем, заем, кредитна карта или сметка през април, по данни на Which?.

Сметките, в това число енергийните и общинския налог, са най-често срещания тип пропуснати заплащания измежду популацията. От Which? разясниха, че е извънредно обезпокоителен обстоятелството, че толкоз доста семейства пропуснат жилищни заплащания и приканиха хората да се извърнат за безвъзмезден съвет за задълженията си и да се извърнат към отпускащите им ипотечни заеми и наемодателите за помощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР