Около 70 сигнали на граждани са постъпили в Комисията за

...
Около 70 сигнали на граждани са постъпили в Комисията за
Коментари Харесай

70 сигнали за нарушения по празници получи КЗП

Около 70 сигнали на жители са постъпили в Комисията за отбрана на потребителите през петте почивни дни.

Основните сигнали са за отвод на търговците да уважат претенция за дефектна стока. В 8-10% от инспекциите на Комисиятасе откриват такива нарушавания.

Това заяви Нова ръководителят на институцията Димитър Маргаритов в ефира на " Нова ", оповестиха от пресцентъра на.

Срещат се и нелоялни търговски практики като незадоволителни наличия на промоционални артикули или опити клиентът да бъде заставен да си купи нещо в комплект с друго сякаш на по-изгодна цена, а да се окаже, че може и поотделно по-евтино.

Те са постоянно събитие и по празници.

Закупените през интернет дарове с представянето на платежен документ могат да бъдат върнати безпроблемно в планувания по закон период от 14 дни .

" В комерсиалната мрежа се оферират разнообразни разновидности - подмяна на стока, даване на ваучер, в това число и връщане на пари ", напомни той.

Маргаритов разяснява и други проблеми пред потребителите по празници.

Той предизвести, че е допустимо наличностите в банкоматите да се изчерпат, заради софтуерни или други механически проблеми да бъде регистрирана трансакция или пък банкоматът да глътне картата.

" В такива случаи най-важното е да се резервира успокоение, да се свържат с колцентъра на съответната банка, с цел да потърсят съвет за деяние от чиновниците на финансовата институция. Но в случай че това не се случи, ние сме разполагаем. към нас действа Помирителната комисия за платежни разногласия ", осведоми той.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР