Около 70 лекари в страната са се отзовали, за да

...
Около 70 лекари в страната са се отзовали, за да
Коментари Харесай

Български лекари с руски и украински език помагат на идващите от войната

Около 70 лекари в страната са се отзовали, с цел да могат да оказват помощ на идващите в страната ни хора от Украйна . Те ще са входната точка, която ще оказва помощ на хората, които бягат от войната и имат потребност от здравна помощ. Това изясни доктор Александър Симидчиев, който провежда акцията по събиране на лекари у нас, които приказват украински и съветски език.

Лекарите са основно в огромните градове - София, Варна, Пловдив, Русе . Най-вече са общопрактикуващи лекари, само че има и от други специалности. Това се отнася доста постоянно за хора, които идват от Украйна с паспорт с биометрични данни и могат да стоят до 90 дни в страната без да се записват на никое място. Останалите могат да бъдат обезпечени и да получат медицински помощ, само че тези хора - не.

Под земята могат да се развият най-често алергии, хората, които идват, се чака да имат респираторни болести и диарии, които се развиват поради пътуването . България има задоволително ваксини при потребност.

Нормативни проблеми обаче има при хората с тежки болести - онкологични, ревматологични. Затова министърът на опазването на здравето би трябвало да промени подзаконови нормативни актове, само че Народното събрание би трябвало да направи и корекции в законови актове - в законите за доброволчество, даренията, с цел да може да се помогне дейно.
 Хотелиерите ни подготвени за помощ на бежанците от Украйна, само че подлагат на критика прекъсването на полети
Хотелиерите ни подготвени за помощ на бежанците от Украйна, само че подлагат на критика прекъсването на полети

У нас са близо 3000 съветски туристи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР