Около 70 000 работници излязоха по улиците на Брюксел с

...
Около 70 000 работници излязоха по улиците на Брюксел с
Коментари Харесай

700 000 работници от Брюксел излязоха на протест заради поскъпването на живота

Около 70 000 служащи излязоха по улиците на Брюксел с искане за по-решителни дейности от страна на ръководещите за справяне с покачващата се цена на живота, съобщи Ройтерс. Животът в белгийската столица съвсем спря, откакто еднодневна стачка оповестиха и чиновниците на летището, както и огромна част от чиновниците на публичния превоз.

Протестиращите носеха флагове и плакати с надписи като " Повече почитание, по-високи заплати " и " Отменете акцизите ". Някои упорстваха държавното управление да работи, други желаеха работодателите да покачат заплатите и да подобрят изискванията на труд.

Инфлацията в Белгия доближи 9 на 100 този месец под натиска на повишението на цените на силата след съветската инвазия в Украйна и продължаващите проблеми с веригите на доставки и растежа на цените на храните по света.

Белгийският министър председател Александър де Кро твърди, че служащите в Белгия са по-добре предпазени от своите сътрудници в множеството други страни членки на Европейски Съюз, защото заплатите им се индексират по отношение на инфлацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР