Около 70 000 души се преклониха пред тленните останки на

...
Около 70 000 души се преклониха пред тленните останки на
Коментари Харесай

Папа Бенедикт Шестнадесети ще бъде погребан с монети, медали и църковни одежди

Около 70 000 души се преклониха пред тленните остатъци на някогашния папа през днешния ден, във втория ден от поклонението, предадоха международните организации. То продължава и на следващия ден в базиликата " Свети Петър " във Ватикана.

 

В ковчега на починалият някогашен папа Бенедикт Шестнадесети ще бъдат сложени монетите и медалите, отсечени по време на папството му, както и палиумите (част от литургическото облекло), които той е носил през годините, съобщи през днешния ден представителят на Ватикана Матео Бруни, представен от АНСА и Българска телеграфна агенция.

Бруни удостовери, че Бенедикт ще бъде заровен незабавно след заупокойната литургия, ръководена от неговия правоприемник папа Франциск. Литургията ще бъде на площада пред  базиликата " Свети Петър " във Ватикана. После Бенедикт Шестнадесети ще бъде заровен в самата базилика.

В ковчега на някогашния пата ще бъде подложен и документ, в който се прави равносметка на годините, през които той е бил отпред на Римокатолическата черква, добавя Асошиейтед прес.

Ковчегът на починалия папа ще бъде с тройна обшивка от кипарис, цинк и дъб. Той ще бъде положен в някогашния гроб на папа Йоан Павел Втори в криптата на базиликата. Тленните остатъци на полския папа бяха преместени оттова през 2011 година в параклис в самата базилика, което отвори място за друго заравяне в криптата, напомня АНСА.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР