Около 7 души са с тежки фрактури след катастрофата при

...
Около 7 души са с тежки фрактури след катастрофата при
Коментари Харесай

Ананиев: 7 души са с тежки фрактури след катастрофата край Микре

Около 7 души са с тежки фрактури след злополуката при село Микре – ще бъде доставено всичко належащо на болничното заведение в Ловеч. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на брифинг, съобщи „ Фокус “.
„ Жертвите на този стадий са 9, обстановката е доста динамична, нека да няма повече жертви. Всички останали са ранени, едни по-тежко, други по-леко. Тези, които са със съществени фрактури, имаме профилирана техника, ще ги заведем в София за продължение на лекуването “, добави той.
„ Обадих се във ВМА и болница „ Лозенец “ и бяха изпратени четири реанимобила, изцяло окомплектовани, с всичко належащо, което се постанова да се употребява в такива случаи. Освен това бяха мобилизирани екипите на незабавната помощ от областите Ловеч и Плевен. В същото време вътре в самата болница, по думите на директорката на болничното заведение, е основана цялостна организация, с цел да могат да бъдат прегледани и обслужени потърпевшите “, сподели министър Ананиев.
По думите му всичко, което е належащо за оказване на първа помощ и за следващо лекуване, ще бъде обезпечено. Той разясни, че незабавно след приключването на брифинга ще отиде персонално да види какво е положението на болните и от какво има потребност болничното заведение в Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР