Около 64% от американските потребители - равняващи се на 166

...
Около 64% от американските потребители - равняващи се на 166
Коментари Харесай

Две трети от американските потребители живеят от заплата до заплата

Около 64% от американските консуматори - равняващи се на 166 млн. души - са живели от заплата до заплата в края на 2022 година, съгласно изследването на браншовото издание Pymnts.com и LendingClub Corp. Делът на американците, които настояват, че живеят от чек за заплата до чек за заплата, се е нараснал през предходната година, а множеството от новите в тази категория са измежду хората с по-високи приходи.

От тази група към 8 млн. са хора, които печелят повече от 100 000 $ годишно. Повече от половината от тази група обявиха, че живеят от заплата до заплата през декември, което е с 9 процентни пункта повече спрямо година по-рано.

Тези числа евентуално отразяват възходящото напрежение в бюджетите на семействата, откакто разноските за живот внезапно набъбнаха, заплатите постоянно не успяваха да ги поддържат, а пандемичните спестявания бяха изчерпани. Тази година натискът може да се ускори, като по-малко от половината от интервюираните декларират, че чакат приходите им да са в крайник с инфлацията.

" Перспективите за потребителските разноски са мрачни. Повишените цени, намалелите персонални спестявания и нарасналата взаимозависимост от заеми сочат към слаби потребителски разноски тази зима ", сподели Лидия Бусур, старши икономист в EY Parthenon.

24% от интервюираните са имали проблеми с заплащането на сметките си през декември. Сред тези, които печелят повече от 100 000 $ и живеят от заплата до заплата, делът им е повишен на 16% от 11% година по-рано.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР