Около 61 000 седмокласници би трябвало да се явят на

...
Около 61 000 седмокласници би трябвало да се явят на
Коментари Харесай

Около 61 000 седмокласници ще се явят на изпити по български и математика

Около 61 000 седмокласници би трябвало да се явят на наложителните изпити по български и математика след завършването на главно обучение. Тази година препитванията са наложителни за всички младежи, защото са завършек на стадий от образованието. С оценките от тях се кандидатства за гимназия.

Първият изпит е в понеделник, 17 юни, и е по български език и литература. Препитването по математика е на 19 юни. Във формата на изпитите няма промени. Останалите новости са по-скоро организационни.

Изпитите се организират в учебното заведение, в което учи младежът. Те стартират в 9 часа и за това децата би трябвало да са на място в 8.30 часа. Учениците би трябвало да носят документ за идентичност (ученическа персонална карта).

Задължително е на изпитите да се написа с черен химикал , защото тзи година инспекцията ще се прави напълно електронно. Това води и до друга промяна- на бланката за попълване на правилните отговори. Освен това учениците не би трябвало да излизат от реда, когато пишат на нея. Всяка страница на изпитните материали ще има бар код, с цел да се отстраняват въпреки и редките случаи на замяна на страници сред децата.

Заради електронното регулиране на тестванията е понижен броят на проверяващите. Според просветителното министерство това няма да сътвори проблеми работите на децата да бъдат оценени за 5 дни, защото електронното оценяване се ползва от години при матурите. Практиката демонстрира, че то е по-лесно за проверяващите, при него не се постанова писане на протоколи и надлежно става по-бързо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР