Около 6000 дка смесена гора е засегната от пожара в

...
Около 6000 дка смесена гора е засегната от пожара в
Коментари Харесай

Близо 200 горски служители участват в гасенето на пожара в област Свиленград

Около 6000 дка смесена гора е наранена от пожара в област Свиленград, който гори през последното денонощие в региона на Сакар планина. В битката с огъня са се присъединили чиновници от държавните горски стопанства от Свиленград, Тополовград, Средец, Долно Ябълково и Твърдица, както и 10 високопроходими пожарни автомобила. Действията по цялостното потушаване не престават и все още взаимно с екипите на Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Пламъците са обхванали още сухи треви и шубраци, с които общата наранена територия е близо 10 000 дка. Лесотехническите и селскостопански действия в региона са неразрешени поради продължаващите пожари.
Близо 200 горски чиновници вземат участие в гасене на пожари в страната през последното денонощие. Те са се присъединили в битката с огнената буря, както в област Свиленград, по този начин и в Бургас.
В последните 24 часа не престават дейностите по потушаването на пожара в региона на с. Кубадин, който е изгорил над 200 дка гора. На терен са били чиновници от държавните горски стопанска Средец, Айтос и Елхово, на държавно ловно стопанското Тунджа и Югоизточно държавно дружество - гр. Сливен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР