Около 600 000 лв. са необходими за да бъдат поставени

...
Около 600 000 лв. са необходими за да бъдат поставени
Коментари Харесай

Търсят се 600 000 лв. за мантинели, за да се пусне пътят София – Перник


Около 600 000 лева са нужни с цел да бъдат сложени мантинели на 3.4-километровия сектор сред Владая и Драгичево, с цел да бъде отворен пътят в двете направления София - Перник. Това заяви Ивайло Денчев, и.д. ръководител на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Той се надява до края на седмицата въпросът да бъде решен и пътят да бъде отворен.

От обясненията му стана ясно, че към този момент не се планува да стартира ремонт на другото пътно платно в посока Перник.

Към момента е изработен пътният ремонт единствено на платното в посока София от пътно-поддържащата компания " Пътища Перник " ДЗЗД. Ремонтът стартира ден преди служебното държавно управление да встъпи в служба - на 11 май. От компанията споделиха, че за този обект имат да получават 2 млн. лева от АПИ, а общо неизплатените отговорности към тях са за 5.5 млн. лева

Сега друга компания, която има контракт с АПИ за слагане на ограничаващите системи за Югозападен регион би трябвало да сложи мантинелите и да направи маркировката. Това е ДЗЗД " Пътна сигурност - Югозапад " , в което влизат фирмите " Ел Те Ай " София и " КМВ-системи за пътна сигурност " -Перник. Проблемът е, че договорът с тях по отношение на първичната стойност към този момент е надвишен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР