„Около 600 000 деца ще бъдат подкрепени с месечни помощи

...
„Около 600 000 деца ще бъдат подкрепени с месечни помощи
Коментари Харесай

БСП се похвали: Осигурихме помощи за 600 000 деца, вдигнахме...

„ Около 600 000 деца ще бъдат подкрепени с месечни помощи до завършването им на приблизително обучение. От 1 април тази година се усилва размерът на компенсацията за развъждане на дете до двегодишна възраст от 650 лева на 710 лева, което беше 380 лева “, сподели Иван Ченчев, който е ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и е член на Комисията по културата и медиите. Министърът на труда и обществената политика Гьоков, зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев и депутатът Момчил Ненов показаха настоящите тематики, стоящи пред обществото и политиките, за които партията упорства в съдружното ръководство.

„ Българска социалистическа партия постоянно е упорствала за усилване ролята на страната и връщане на тази на обществената страна. Нашата политика е поредна. Парите за младежите, за децата и за спорта са нарастнали десетократно. Българска социалистическа партия има най-вече ограничения за поддръжка на младежите, от тази година ще са безвъзмездни за родителите детските ясли и градините “, сподели Иван Ченчев. По думите му бюджетът на националните медии е фрапантно повишен по отношение на предходната година. За него тези срещи, които партията осъществя, са прекомерно потребни и те ще продължат.

„ Най-социалният бюджет за последните 12 години е бюджетът за 2022 година. Около 20 милиарда лева са за обществена политика, обществените разноски са увеличени с над 30% по отношение на м.г. “ Това сподели общественият министър Гьоков и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия пред Областния партиен съвет в Стара Загора.

„ Няма по-ниска пенсия сега от тази, която възрастните са получавали при започване на декември. Това е без Ковид добавката, която беше понижена, само че за първите 6 месеца на тази година е планувано изплащането на спомагателните суми на всички пенсионери в размер на 60 лева От 1 януари до 30 юни тази година минималният размер на пенсията за застрахователен стаж и възраст е 370 лева От 1 юли до 31 декември се усилва на 392,57 лева Запазва се оптималният размер на получаваните пенсии. От 1 юли пенсиите за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2021 година, се осъвременяват с 6,1%. Средният размер на пенсията на един пенсионер се планува да доближи 573,76 лева Нарастването е 13,4 % по отношение на 2021 година Очаква се действителен растеж на пенсиите от 7,3 на 100 през 2022 година “, съобщи общественият министър.

По думите му усилва се и минималната работна заплата от 650 на 710 лева Увеличават се месечните фамилни помощи за деца и доходният аршин. За развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение фамилиите ще получават: за едно дете - с 10 лева (от 40 лева на 50 лева.), за две деца - с 20 лева (от 90 лева на 110 лева.), за три деца - с 30 лева (от 135 лева на 165 лева.) и за фамилии с четири деца - с 30 лева (от 145 лева на 175 лева.). От 1 април се трансформира и минималният дневен размер на компенсацията за безработица от 12,00 лева на 18,00 лева, а оптималният дневен размер се резервира на 85,71 лева

„ Българска социалистическа партия в качеството си на съуправляваща партия има опцията да осъществя визията, която в продължение на години защитаваше в съпротива. Активната обществена политика и заложените ограничения, изключително тези в помощ на младите фамилии, са ориентирани и към решение на демографските проблеми на България. Настоящите рецесии са вследствие на дългогодишната дясна политика в ръководството, на тежката конюнктура, основана и от трите международни рецесии - енергийна, здравна и световното опълчване “, сподели Момчил Ненов, член на Комисията по труда, обществената и демографската политика и на Комисията по политиките за българите отвън страната.

Социалистите приветстваха концепцията за диалози по всички настоящи тематики в страната и смятат, че министрите и депутатите би трябвало да организират срещи с жителите, тъй като огромна част от българските общини не показват същинските обстоятелства пред обществото. Българска социалистическа партия ще продължи обиколките из цялата страна, оповестиха министърът и депутатите.
Свързани вести Как ще компенсират хората с най-ниски пенсии? Говори общественият министър
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР