Около 60% от учениците се връщат в училище от утре.

...
Около 60% от учениците се връщат в училище от утре.
Коментари Харесай

От утре: Около 60% от учениците се връщат в клас

Около 60% от учениците се връщат в учебно заведение от на следващия ден. Досега единствено най-малките - от първи до четвърти клас, се образоваха присъствено. Щадящите проби за дребни и огромни възпитаници са предадени на всички учебни заведения в страната в петък и събота. Учебните заведения към този момент би трябвало да имат подготвеност да посрещнат учениците от 5 до 12 клас.

Образователният министър акад. Николай Денков счита, че до седмица или две повече възпитаници ще се върнат в клас. Ключът това да се случи е, че тестването ще е един път седмично - в понеделник.
Асен Балтов: Още на следващия ден всички възпитаници би трябвало да се върнат присъствено в учебно заведение
" Тестове за децата ня-ма! За дребните възпитаници към този момент свършват, а за останалите, даже и при тестване един път седмично, количества ня-ма. Не...

„ Трябват ни към 600 000 теста седмично, с цел да може цялата система да работи. Тези 80 000 сигурно няма да стигнат. Това, което видяхме през последните седмици, е че идват почти толкоз - покрай 600 000 седмично. Ако този ритъм продължи, би трябвало всичко да върви добре. Очакванията са, че процесът оттук насетне ще бъде непрестанен ”, разяснява министър Денков по Нова телевизия.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР