Около 60% от хората продължават да не гласуват. Това не

...
Около 60% от хората продължават да не гласуват. Това не
Коментари Харесай

Слави Василев: Хората не гласуват заради оскъдното меню, празните приказки и безизходицата

Около 60% от хората не престават да не гласоподават. Това не е радостно. Обаче е показателно, че по-голямата част от българите схващат какъв брой досаден е политическият развой в България. Хората не гласоподават поради оскъдното меню, празните приказки на партиите и безспорната невъзможност . Това съобщи пред БНР политологът Слави Василев.

По думите му от една страна Бойко Борисов, от друга - Политическа партия, както и техните спътници, карат хората да не желаят да вземат участие в този политически развой. Според него това може да отрезви политиците и те да стартират да се държат по-сериозно, като осъзнаят тежката отговорност, която имат - да извадят България от нежеланото състояние, в което се намира.

Василев посочи, че доверието в политическата система е сривано с години. Той уточни, че хората виждат по какъв начин властта работи, с цел да може политиците да се настанят комфортно в креслата в Министерски съвет и в Народното събрание и да работят за личните си ползи.

Според политологът парламентарната форма на ръководство, която се основава на консенсус, на разговор и на съгласие, в изискванията на българската политика тя не може да работи. Политическата класа би трябвало да влезе в по-сериозен спор и да види, че Народното събрание има своята роля и място в подредбата на българските институции, само че тя не е, с цел да основава едно монолитно болшинство, което да излъчва Министерския съвет, разясни той.

Ако не се навлезе в този спор, ще вървим от избори в избори, ще произвеждаме неустойчиви обединения, а хората ще вървят все по-малко да гласоподават. Партии като " Възраждане " със относително обикновени слогани ще съумяват да печелят от ден на ден и повече заем на доверие, тъй като политическият развой в България е банкрутирал, добави Василев.

Изборът сред Бойко Борисов и Кирил Петков е драматичен, само че е реалност, че сред кюлчетата с пачките и некомпетентността - хората са избрали Борисо в, посочи той.

По отношение на " Възраждане " Василев съобщи, че партията има капацитет да продължава да пораства. Костадин Костадинов печели с елементарен мотив - гласувайте за мен, с цел да не ни ръководи посолството на Съединени американски щати. И с този мотив той мачка наред. Това не е оценка за Костадин Костадинов, а това е диагноза за остатъка от политическия ни хайлайф, който е толкоз нефелен и незапознат, че не може да създаде годен мотив против това, което Костадинов споделя, сподели още Слави Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР