Около 60 милиона лева, които държавата е броила за строежа

...
Около 60 милиона лева, които държавата е броила за строежа
Коментари Харесай

60 млн. лева кеш от парите за „Хемус“ са изнесени в чували


Около 60 милиона лв., които страната е броила за градежа на Автомагистрала „ Хемус “за източени от кухи компании, изтеглени са кеш от банки и са поели в незнайна посока.

Разкритията за следващите брутални нарушавания на предходната власт изнесоха през днешния ден шефовете шефовете на ГДБОП, ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите.

Вътрешният министър Бойко Рашков оповестиха, че за лот 5, посредством инхаус процедура, са раздадени 91 млн. лева През кухи компании парите са завъртяни и най-после 60 млн. лева са теглени по 1 млн. лева на банково гише. Така са взети в сакове и чували и са поели в незнайна посока. Проследени са кухи компании, фиктивно назначавани и преназначавани чиновници, които следват пътя на парите, сподели още вътрешният министър.

За лотове 7, 8 и 9 са раздадени предплатено над 1 милиарда лева без Данък добавена стойност за материали и наем на техника. На някои лотове няма съвсем никаква активност, тъй като няма нужните разрешителни.

В същото време трасето край Търговище се е срутило – става дума за към 600 метра материали, които сега се изгребват с тежки машини.

, заяви

На компанията „ АвтомагистралиХемусАД “ са платени предплатено стотици милиони левове за доставка на метериали и наем на машинизация.

За лотовете 7, 8 и 9, където нищо не е направено,, сподели още Станев.

Какъв е тъкмо пътят на парите обясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров:.

. В т

Бойко Рашков добави, че не се знае къде са тези пари сега, става дума за големи бджетни средства, на българския поданик. Това, по думите му, е върхът на наглостта. Той акцентира, че от близо година на някои лотове не се извърша никаква активност. Рашков описа и за 600 метра от трасето край Търговище, което се е срутило..
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР