Oколо 6,5 млн. домакинства в американския щат Флорида все още

...
Oколо 6,5 млн. домакинства в американския щат Флорида все още
Коментари Харесай

Флорида остава на тъмно заради „Ирма”

Oколо 6,5 млн. семейства в американския щат Флорида към момента са без ток поради урагана " Ирма ". Това значи, че е мрачно в две трети от домовете. Стихията отслабна до тропическа меланхолия, само че остава рискова, предизвестиха управляващите.

Губернаторът на Флорида Рик Скот сподели, че е прелетял над островите Флорида Кийс и е видял огромни опустошения от наводненията, породени от урагана. Местните поданици няма да могат още няколко седмици да се завърнат на островите поради вредите, нанесени на мостовете, съобщи съветникът на президента по въпросите на вътрешната сигурност Том Бозуърт.

По думите му огромни наводнения може да се чакат в Тенеси и Кентъки, накъдето се е насочила бурята.

Съветникът предизвести милионите поданици на Флорида, които се изтеглиха, да не бързат да се връщат по домовете си, тъй като метеорологичните условия към момента са рискови.

Кубинската столица Хавана последователно се възвръща от разрушителния вихър, връхлетял острова в почивните дни. Водата, заляла улиците на града, е спаднала, общински чиновници и военни започнаха да унищожават последствията от бедствието.

Голяма част от Хавана трети ден е без ток, затворени са учебните заведения, доста магазини и държавни институции, тази вечер се чака да стартира работа летище " Хосе Марти ". Кубинският водач Раул Кастро прикани кубинците да се обединят, с цел да възстановят допустимо най-бързо страната си, съобщи Ройтерс.

В Куба стихията взе 10 жертви, с тях броят на смъртните случаи на карибските острови става 39.

" Ирма " нанесе тежък удар на кубинското селско стопанство и туризъм, два бранша, на които нейната стопанска система доста разчита.

Венецуела заяви, че ще изпрати в Куба и другите потърпевши карибски острови 30 тона хранителна помощ и питейна вода.

Британският милиардер Ричард Брансън прикани да се приготви " План Маршал ", с цел да се помогне на Карибите да се възстановят от опустошенията на урагана, оставил стотици хиляди хора без дом.

Брансън, който от 11 години живее на английските Вирджински острови, посрещна " Ирма " на частния си остров Некер. Той заяви, че в този момент е отпътувал за Пуерто Рико, с цел да активизира филантропични организации, и сподели, че скоро ще се върне на Вирджинските острови, с цел да работи за възобновяване им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР