Около 6,5 млн. до 7 млн. живеят в страната. Нямаме

...
Около 6,5 млн. до 7 млн. живеят в страната. Нямаме
Коментари Харесай

Здравният министър пред Марица: Не се страхувам от мерки, ...

" Около 6,5 млн. до 7 млн. живеят в страната. Нямаме толкоз служители на реда. Всеки един сигнал, който имате, го изпращайте. Поемам персонален ангажимент пред Вас който е отговорен, да бъде осъден ". Това съобщи по време на брифинга на Националния действен щаб през днешния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос на " Марица " по какъв начин се чака да се съблюдават ограниченията, откакто няма обикновен надзор. Проверка на " Марица " откри, че сега на Централна автогара в столицата 85 % от хората са или без маски, или ги носят като лигавници. Също по този начин няма нито един служител на реда, който да управлява.

Според проф. Ангелов кой би трябвало да реализира контрола ясно е казано в заповедта на министъра. " Но контролът граничи и с персоналната отговорност. Ако в този ресторант, в който аз видях на морето на 8 март, където имаше по панорамния клип, който ми беше възложен, 90 индивида, трябваше ли да има 90 служители на реда? И служителите на реда какво трябваше да вършат? Да смъкват играещите от масата ли, попита реторично здравният министър.

" Марица " попита министъра и дали при настоящия взрив на инфектираните, тъкмо както през октомври -ноември, дали да чакаме след три седмицио цялостен локдаун, както това се случи на на 27 ноември. Проф. Ангелов отговори, че не може да отговори с такава конкретика.

" Аз не мога да ви отговоря за седмици, тъй като в случай че ви отговоря дали ни разделят две, три или пет седмици ще бъде неистина. Аз не знам някой да може да предскаже какво ще се случи ", съобщи здравният министър. И изясни, че се реагира в придвижване, няма вярно и погрешно решение.

" Решенията са такива, каквито са в положение на война. Наблюдаваш по какъв начин постъпва врага и надлежно противодействието ти е от твоя страна. Не смятате, че на тази маса стоят безотговорни хора! Много пъти съм ви казвал, че не се опасявам от ограничения, нито се опасявам от тяхното налагане и не един път сте го виждали. Така ще постъпим и в този момент. Ако се наложи, ще го създадем. по кое време ще се случи не знам. Ако би трябвало да бъде направено, ще го създадем ли? Да. Нямаме съмнения в тази посока ", безапелационен бе проф. Ангелов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР