Около 6,5 милиона лева ще струва вотът зад граница. Това

...
Около 6,5 милиона лева ще струва вотът зад граница. Това
Коментари Харесай

6,5 милиона лева ще струва вотът зад граница

Около 6,5 милиона лв. ще коства вотът зад граница. Това бе обявено на брифинг на Министерството на външните работи.

В 734 секции в 61 страни ще могат да гласоподават българите в чужбина на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, стана ясно от думите на Калин Анастасов от Министерство на външните работи.

Този брой може да се усили при повече регистрирани искащи да гласоподават. От външното ни министерство приканват сънародниците ни да се записват и през електронната платформа.

До 800 секции може да обслужи Министерство на външните работи, стана ясно от думите на Калин Анастасов.

Над 2500 българи зад граница към този момент са декларирали желанието си да упражнят правото си на избор на 2 октомври.

710 000 бюлетини би трябвало да се отпечатат за гласуването в чужбина, в случай че има проблем са машините, а другояче 620 машини може да са нужни зад граница, според от подадените заявки и откритите секции.

128 страни към този момент са известени, че на тяхна територия ще се гласоподава за парламентарните избори у нас. 42 от тях към този момент са разрешили. В 40 места в Германия отвън дипломатическите и консулски служби ще може да се гласоподава, или в 85 секции. На 2 октомври ще може да се гласоподава и в египетските курорти. В Русия ще се гласоподава в Москва и Санкт Петербург. Преговаря се за превоза на машините, бюлетините и изборните бумаги до Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР