Около 59 лева излиза всеки глас, подаден чрез машина на

...
Около 59 лева излиза всеки глас, подаден чрез машина на
Коментари Харесай

ЦИК изчисли: 59 лева на гласоподавател за машинно гласуване


Около 59 лв. излиза всеки глас, подаден посредством машина на последните избори за Европейски парламент у нас. Това сподели ръководителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Стефка Стоева пред парламентарната правна комисия през днешния ден. Разходите за наемане, узаконяване и застраховане на общо трите хиляди машини, които са употребявани последния избор, са към 10 милиона. Въпреки това организацията на машинното гласоподаване е предходна с голям брой проблеми, като Стоева показа част от тях пред депутатите.
"За пръв път в склад, в който се съхраняваха самите машини, беше охраняван и проверяван от Министерство на вътрешните работи, с което се сътвориха големи компликации както за ЦИК, по този начин и за Министерство на вътрешните работи, във връзка с координацията и на организацията за напредване на машините за 31 районни изборни комисии, за трите хиляди изборни секции ", посочи Стоева.
По нейни думи, едвам 27,3% от гласоподавателите са избрали да гласоподават с машина в секциите, където е имала такава алтернатива.
Изводите на ЦИК са, че машинно гласоподаване, проведено най-малко по този метод, е безпричинно скъпо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР