Около 51 са клиентите на "Астрал Холидейз", които са засегнати

...
Около 51 са клиентите на "Астрал Холидейз", които са засегнати
Коментари Харесай

Няма риск за туристите на Астрал Холидейз обеща министерството на туризма


Около 51 са клиентите на "Астрал Холидейз ", които са наранени от банкрута на българския туроператор. Това заяви за Българска национална телевизия Лиляна Арсова, шеф на Дирекция "Туристическа политика " към Министерството на туризма.

Тя уточни, че от компанията са удостоверили, че нощувките и полетите на тези туристи са напълно платени и почивката им няма да бъде застрашена.

По данни на Арсова предстоят по-малко от 200 пътувания на български туристи в страната, които са платени авансово и ще бъдат покрити от застраховката към застрахователната компания.

Към сегашния миг няма мотив за терзание, тъй като застраховката ще покрие цената на бъдещите пътувания на тези туристи, увери тя.

Арсова акцентира, че всички, които към този момент са резервирали почивки за Коледа и Нова година, ще бъдат обезщетени. Тези, които към този момент са я платили цялостно или отчасти, могат да заявят използването й или да го прекратят, като се извърнат към застрахователя по телефон, е-поща или на място в офисите.

Нямаме терзания за връщането на парите на българите, които са поискали отмора от "Астрал Холидейз ", още веднъж увери тя.

Арсова съобщи, че компанията е спазила всички условия на Закона за туризма, свързани с процедурата по неплатежоспособност, в която влиза, тъй че активността й да бъде правилна за клиентите - за банкрута са били осведомени и министерството на туризма, и застрахователното сдружение.

Цел номер 1 на Министерството на туризма е екскурзиантът и спазването на правата му, посочи тя.

Арсова заяви, че към този момент министерството няма информация за други банкрути, само че акцентира, че тази и идната година са предизвикателни за българския туризъм.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че българският представител на банкрутиралия английски туроператор "Тома Кук " също афишира неплатежоспособност.

На 23 септември бе оповестено, че английският туроператор "Томас Кук " приключва активността си. Над 600 000 туристи, клиенти на туристическата компания, бяха наранени от банкрута ѝ. Малко по-късно подразделенията на компанията в Германия и Полша също оповестиха банкрути.

Първоначално бе обявено, че към 2500 души се намират у нас по линия на "Томас Кук ", в следствие броят им набъбна до 6000. Министър Николина Ангелкова свика незабавна среща на сектора по отношение на банкрута на компанията, а след нея стана ясно, че загубите за родния туризъм се пресмятат в милиони. /БНТ
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР