Около 500 мигранти от Централна Америка се опитаха вчера да

...
Около 500 мигранти от Централна Америка се опитаха вчера да
Коментари Харесай

Мигранти опитаха да щурмуват границата на САЩ

Около 500 мигранти от Централна Америка се пробваха през вчерашния ден да си пробият със мощ път към Съединени американски щати през граничния пункт Сан Исидро в Тихуана. Те бяха отблъснати от американската гранична защита, която затвори пункта и употребява против тях сълзотворен газ.

Имигрантите са част от кервана от хиляди имигранти, който измина 4000 километра пешком, с цел да опита да имигрира в Съединени американски щати. Когато стигнаха границата край град Тихуана, имигрантите осъзнаха, че подаването на документи е толкоз постепенно, че ще би трябвало да чакат до половин година, с цел да изискат леговище. Тогава част от група от 500 души, която протестираше спокойно против бавните процедури, се опита да изтича през границата, което докара затварянето й.

Няколко часа по-късно пунктът бе още веднъж отворен за трафика и в двете направления.

Мексиканското външно министерство разгласи, че ще депортира неотложно мигрантите, които са се пробвали принудително и незаконно да пресекат границата със Съединените щати.

Според министерството мексиканските управляващи са овладели митинга на граничния пункт сред Тихуана и Сан Диего и макар огромното напрежение в този регион няма да изпратят военни, с цел да управляват близо 7400 мигранти, струпали се на мексиканско-американската граница в региона на градовете Тихуана и Мехикали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР