Около 500 души излязоха на протест в Слънчев бряг, като

...
Около 500 души излязоха на протест в Слънчев бряг, като
Коментари Харесай

Стотици излязоха на протест в Слънчев бряг и скандираха "Бойко, спри Валери"

Около 500 души излязоха на митинг в Слънчев бряг, като блокираха част от улиците в курорта и желаеха помощ от премиера Бойко Борисов. Недоволството им е предизвикано от среднощните акции на вицепремиера Валери Симеонов против шума в курорта, оповестява Би Ти Ви.

През уикенда съпредседателят на " Обединени патриоти " направи изненадваща инспекция в някои от най-известните заведения в Слънчев бряг, по време на която клубовете бяха принудени да спрат музиката, а на някои от тях даже беше конфискувана озвучителната техника. Акцията на Симеонов обаче провокира остра реакция от страна на посетителите в заведенията, които го освиркваха.

Вчера уредниците на най-големия летен музикален фестивал навън в България Solar Summer оповестиха, че анулират последните две прояви този уикенд поради дейностите на вицепремиера. Днес представител на домакините на музикалната демонстрация - " Какао бийч ", съобщи, че най-вероятно ще съдят Симеонов поради пропуснати изгоди.

Протестиращите блокираха централния път на Слънчев бряг, както и някои от дребните улици. Те скандираха " Оставка ", " Бойко, помогни ни " и " Бойко, стой Валери ". Сред недоволните имаше доста сервитьори, бармани и други работещи в курорта.

" Не би трябвало да мислим, че тук работят единствено диджеи, сервитьори и бармани. Говорим за превозвачи, търговци и промишленост. Това са милиарди загуби. Имаме залог дали ще ороним престижа на туризма и дали ще се извиним с прехраната на хиляди фамилии ", съобщи пред Нова телевизия ръководител на Комисията по превоз в Бургас Живко Табаков.

Протестът продължи към два часа. За него е нямало позволение от общината и е бил импровизиран. От бизнес асоциацията в Слънчев бряг обаче са подали съобщение за проведен митинг за този петък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР