Около 500 000 лв са откраднати при обира на инкасо

...
Около 500 000 лв са откраднати при обира на инкасо
Коментари Харесай

Главсекът Ж. Коцев в Благоевград: Около 500 000 лв са откраднати при въоръжения обир на инкасо автомобила

Около 500 000 лева са откраднати при обира на инкасо автомобила в Благоевград, това заяви през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който беше в регионалната дирекция на полицията, с цел да изслуша, дружно със зам. министър Ценкин, доклада на ОД на Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че въоръженият обир на инкасото стана на 2 декември към 6, 30 ч..

Трима незнайни нападнаха двама охранители на инкасото, които се готвили да натоварят торби с пари от касов център на площад " Македония ", с цел да бъдат превозени в района, за зареждане на банкомати. Според осведомени, е трябвало да превозят към 3 000 000 лв.. Това са очаквали да приберат и обирджиите, възнамерявали грабежа с месеци.

В момента, в който, въоръжени с револвери, нападателите нахълтали в центъра, единият от охранителите оказал опозиция и е прострелян. Уплашени грабителите бягат с торбите с парите, само че изтървават на земята три от тях, съумяват да запазят единствено 1, в която е била и въпросната сума. Ден по-късно в покрайнините на София бе открит опожарен автомобил, с който се допуска, че са избягали нарушителите, които досега не са открити.

П. Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР