Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт Коренишки

...
Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт Коренишки
Коментари Харесай

Ремонтират колоните на виадукта при тръбата за София на Витиня, шофьорите да внимават

Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „ Коренишки дол “ при 36-ти км и 50% от цялостния ремонт на виадукта при 33-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, който е при входа на тръбата за София на тунел „ Витиня “, към този момент са изпълнени, заяви АПИ. 

Виадуктът „ Коренишки дол “ е с дължина 481 м и е в употреба от 1986 година, след като не е главно ремонтиран. Работи се по оборудването в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Половината от плануваните действия към този момент са изпълнени. Срокът за довеждане докрай на ремонта на носещите колони е краят на декември т.г. До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За възстановяване на информираността на пътуващите по автомагистралата са инсталирани табели от двете страни на виадукт „ Коренишки дол “, които указват, че е затруднено придвижването заради ремонт на колоните на виадукта. 



Виадуктът при 33-ти км е с дължина 225 м и е в употреба от 1984 година В момента се прави ремонт на оборудването в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „ Витиня “. От построяването на оборудването до момента са осъществявани единствено частични поправки на асфалтовата настилка. До този миг са приключени работите по носещите стълбове на оборудването, продължава работата по структурата на пътното платно. Срокът за довеждане докрай на ремонта е до ноември 2018 година До довеждане докрай на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен в двете посоки в платното за Варна. 

По време на ремонтните действия по Автомагистрала „ Хемус “ придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона е лимитирано в правата от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река “ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус “ при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград “ и назад. Като различен маршрут за тежкотоварните коли може да се употребява и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.

До 26 юли т.г. водачите да се движат с нараснало внимание по обходния маршрут по път I-1 София – Ботевград, заради осъществяване на частични поправки и запълване на дупки на пътната настилка. След 26 юли се планува да стартират машинни кърпежи на пътното платно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР