Около 50% от млякото стига до мандрите. Това коментираха в

...
Около 50% от млякото стига до мандрите. Това коментираха в
Коментари Харесай

Експерти алармират: Около 50% от млякото стига до мандрите

Около 50% от млякото стига до мандрите. Това разясниха в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров и Божидар Иванов от Центъра за стопански проучвания в селското стопанство.

Според Зоров производството и добивът на мляко наброяват към 1 милион литра годишно. В същото време за предходната година е заявено количество от 520 – 530 хиляди тона. „ Една оскъдна част излиза на ярко “, съобщи Зоров. По думите му количеството, което остава в сивия бранш, е в дребни стопанства, които си оферират производството по пазарите. Не са изключение и тези фермери, които продават млякото без документи. „ Ниските приходи и нищожните облаги в този бранш са от голяма важност “, разяснява Зоров.

Според Божидар Иванов от Центъра за стопански проучвания в селското стопанство огромна част от млякото се създава от дребните стопанства и остава за домашна консумация. Литър сурово мляко сега, което дава отговор на всички индикатори, коства сред 75 и 85 стотинки, непосредствено платено без Данък добавена стойност на производителя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР