Около 50 литра на квадратен метър дъжд се е излял

...
Около 50 литра на квадратен метър дъжд се е излял
Коментари Харесай

Равносметката след страшната буря в София: Над 60 литра на квадратен метър се изляха в южните квартали

Около 50 литра на квадратен метър дъжд се е излял на Орлов мост в столицата при бурята нощес. Това сподели на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова. В южните квартали на София водата е била в още по-голям размер, разясни тя – над 60 литра на квадратен метър.

За малко време се повишиха равнищата на реките Перловска и Слатинска. Перловската река излезе от коритото си при моста на ул. „ Шипка “. Около 700 сигнала са получени на телефон 112, 400 от тях са за наводнения, заяви още Фандъкова.

Заради мощната стихия в няколко квартала токът прекъсна. Уверението на общината е, че през днешния ден до обяд електричеството ще бъде възобновено на всички места, където има проблеми.

Няма бедстващи хора. Мълния е блъснала покрива на търговски обект в кв. „ Гоце Делчев “ – леко е ранен един човек.
Щетите след поройния дъжд в София: Наводнени улици, подлези и квартали без ток Над 60 литра дъжд са се излели единствено от 21 до 22 ч.
И сега текат работи по отводняване на сутерените пространства на спектакъл „ Сълза и смях “ и болница „ Надежда “. Във ВМА и „ Пирогов “ също е имало проблем с наводнени сутерени. По данни на пожарната работа в интервала сред 21:15 ч. и 2:30 ч. са получени 675 сигнала.

Към 5 ч. сутринта ситуацията към този момент е била по-спокойна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР