Около 50 години е средната възраст на учителите в Сливенска

...
Около 50 години е средната възраст на учителите в Сливенска
Коментари Харесай

Около 50 години е средната възраст на учителите в Сливенскo

Около 50 години е междинната възраст на учителите в Сливенска област. Това съобщи Милена Чолакова, шеф на Регионално ръководство на образованието /РУО/ - Сливен.

По думите ѝ се следи подмладяване на специалността в региона и засилен интерес, изключително към учителстването в началния курс на образование, където претендентите за едно работно място стигат до 30 души. Имало обаче дефицит на учители по непознати езици, математика, осведомителни технологии и други

"Наблюдавала се още липса на ресурсни учители - логопеди, психолози, слухово-речеви, учители на деца с нарушено зрение и така нататък Към момента на 80 % е изпълнен план-приемът на възпитаници, кандидатствали след седми клас за образователната 2019-2020 година ", сподели Чолакова, представена от Българска телеграфна агенция.

Общо 1348 възпитаници, приключили седми клас, са записани за новата образователна година след трето класиране в 60 паралелки. Шест учебни заведения в Сливен са изпълнили приема изцяло. Над 100 възпитаници повече ще има през тази образователна година спрямо предходната. Тази година 63 екипа са обхождали адреси в границите на механизма за задържане на учениците в системата на образованието. Те са посетили 4412 адреса. Екипите са съумели да върнат в учебно заведение 1003 деца. Предстои предпочитано преди началото на образователната година да се търсят възпитаници, които не са се записали в седми клас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР