Около 50 години е средната възраст на работещите в Спешна

...
Около 50 години е средната възраст на работещите в Спешна
Коментари Харесай

50 години е средната възраст в Спешна помощ

" Около 50 години е междинната възраст на работещите в " Спешна помощ ", съобщи през вчерашния ден доктор Диана Димитрова от Дружеството на незабавните лекари по време на конференция по случай Международния ден на незабавната медицина.
Според нея стъпките за превъзмогването на този проблем са повишение на квалификацията, основаване на естествени условия за работа и възнаграждение.
Д-р Димитрова прикани да спрат случаите на принуждение над екипи на Спешна помощ. 
" Апелирам -  хората, които идват с колите за спешна помощ, хората, които ви посрещат пред триажната зала и шоковата зала - това са лекари, фелдшери и медицински сестри, които са хора като вас. Работят 24 часа 7 дни в седмицата, с цел да ви окажат незабавна помощ. Нетърпеливостта на хората, експанзията, условията към лекарите не усъвършенстват нашата работа, а я затрудняват ", акцентира тя.
За смяна в метода на финансиране настоя шефът на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров. 
" Държавата би трябвало да заеме своето място и да застане отговорно. Спешната медицина не е подвластна на метода на финансиране през пътеки и през общоприетите способи. Трябва да се намерения за други способи ", акцентира доктор Димитров.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР