Около 50 години е средната възраст на работещите в Спешна

...
Около 50 години е средната възраст на работещите в Спешна
Коментари Харесай

Средната възраст на работещите в Спешна помощ е около 50 години

Около 50 години е междинната възраст на работещите в " Спешна помощ ". Това съобщи доктор Диана Димитрова от Дружеството на незабавните лекари по време на конференция през днешния ден - на Международния ден на незабавната медицина.

За решение на останалите проблеми в сферата, като неналичието на млади фрагменти и ниските заплати, тя предложи:

„ Стъпките са повишение на квалификацията, основаване на естествени условия за работа и възнаграждение “.

За смяна в метода на финансиране упорства и шефът на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров:

„ Държавата би трябвало да заеме своето място и да застане отговорно и да знае, че болница като „ Пирогов “ и незабавната медицина не е подвластна на естествените финансиране и на метода на финансиране през пътеки и през общоприетите способи, които са одобрени в страната. Ако страната не застане зад „ Пирогов “ като най-голяма незабавна болничното заведение, зад незабавните центрове като такива с едно финансиране по друг метод, постоянно ще има дефицит “.

По време на форума, отдаден на сигурността в незабавната помощ, доктор Диана Димитрова прикани и да спрат случаите на принуждение над екипи на Спешна помощ, съобщи БНР. Д-р Валентин Димитров я поддържа с думите:

„ Използвам днешния празник да моля хората, които идват с линейките; хората, които ви посрещат пред триажната зала и шоковата зала - това са лекари, фелдшери и медицински сестри, които са хора като вас. Работят 24/7 са там, с цел да ви окажат незабавна помощ. Нетърпеливостта на хората, експанзията, условията към лекарите не усъвършенстват нашата работа. Напротив, те я затрудняват! “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР