Около 50 души вероятно са загинали при унищожителните торнада, които

...
Около 50 души вероятно са загинали при унищожителните торнада, които
Коментари Харесай

50 загинали и десетки бедстващи след унищожително торнадо в САЩ

Около 50 души евентуално са починали при унищожителните торнада, които минаха нощес и рано тази заран през Кентъки и други американски щати. Това съобщи губернаторът на Кентъки Анди Бишиър в ефира на локална телевизия, предадоха " Вашингтон пост " и Ройтерс.



" Информациите са в действителност покъртителни ", съобщи той в телевизионното изявление. Бишиър, който разгласи изключително състояние в своя щат, съобщи, че вредите ще бъдат " едни от най-големите, които сме виждали отдавна ".

 Снимка: Getty Images

В Тенеси неприятното време лиши живота на минимум трима души, сподели Дийн Фленър, представител на щатската организация за ръководство при изключителни обстановки. Най-малко един човек почина, а петима бяха ранени, когато торнадо откъсна покрива на старешки дом в щата Арканзас.



Много хора да се оказали в капан след отчасти срутване късно нощес на покрива на склад на " Амазон " край град Сейнт Луис в американския щат Мисури, след бушуването на торнада и мощни стихии в региона, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Агенцията за ръководство при изключителни обстановки в Колинсвил заяви, че става дума за случай с доста жертви и добави, че доста хора са блокирани в склада в Едуардсвил, в Южен Илинойс.

 Снимка: AP/БТА

В известие във Facebook организацията не даде детайлности, нито данни за броя ранени и починали.

Кадри от мястото на случая, снимани с дрон, демонстрират спасители, които претърсват голяма повърхност парчета в тъмнината преди разсъмване.

Вижте всички фотоси

Говорител на " Амазон " сподели, че компанията сега прави оценка на обстановката и вредите в обекта.

 Снимка: AP/БТА

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър написа в Туитър, че се моли за хората от Едуардсвил и се е свързал с кмета на селището, с цел да бъдат обезпечени нужните държавни запаси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР