Около 50 души от администрацията на ВиК-Монтана протестираха пред сградата

...
Около 50 души от администрацията на ВиК-Монтана протестираха пред сградата
Коментари Харесай

Служители във ВиК-Монтана протестираха заради уволнен управител на дружеството

Около 50 души от администрацията на ВиК-Монтана стачкуваха пред постройката на сдружението против уволнението на шефа Валери Иванов.

Те прочетоха декларация от работещите, от управлението и синдикатите, в която обявиха, че не одобряват замяната на умел инженер и началник с човек, който не познава материята и района.

На митинга бе обявено, че във ВиК-Монтана работят към 350 души, като всички те поддържат досегашния шеф Валери Иванов . В декларация протестиращите обявиха, че не одобряват замяната на потвърден специалист с 33 години стаж в сдружението, минал всички равнища от механически началник на регион до шеф, познаващ цялата водопроводна мрежа в региона, с човек, надалеч от експертността на инженера и непознаващ региона, ВиК-мрежите и материята.

Водата няма цвят и би трябвало да се ръководи без цвят, а с отговорност, тъй като е извънредно значима за живота и здравето на хората “, обявиха протестиращите. Те показаха, че с помощта на експертната работа на Валери Иванов в последните няколко дни не е позволено водата в Монтана и другите по-големи градове на района да спре, макар че в продължение на доста часове в почивните дни нямаше ток и помпите в станциите нямаше по какъв начин да се захранят.

Валери Иванов заяви, че на общо заседание на сдружението през вчерашния ден представителите на страната, които имат 51 % от акциите, са решили да го заменят с Радослав Георгиев от Видин, който в никакъв случай не е работил в системата на ВиК.

На събранието не са участвали останалите акционери, които са 10 общини от област Монтана. Иванов, който е дълготраен шеф на ВиК-Монтана , съобщи, че на 14 март 2023 година е назначен с нов тригодишен мандат след извоюван конкурс за поста. Събранието е било свикано на съображение, че Валери Иванов няма достъп до класифицирана информация, само че от 24 ноември този достъп му е възобновен и на процедура формалният мотив за това е изнемощял, въпреки това да не е записано като належащо изискване за заемане на длъжността.

Иванов съобщи, че продължава да извършва отговорностите си, до момента в който попада като шеф на сдружението в комерсиалния указател, тъй като поради усложнената зимна конюнктура сега има села без ток и вода и би трябвало да се вземат виновни решения
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР