Около 50 000 души се събраха на протест в Брюксел

...
Около 50 000 души се събраха на протест в Брюксел
Коментари Харесай

50 000 души протестираха в Брюксел срещу ограничителните мерти против вируса

Около 50 000 души се събраха на митинг в Брюксел против Ковид рестриктивните мерки. Сред тях имаше и доста чужденци, като се стигна до напрежение с полицията. Под данни на силите на реда са арестувани 70 индивида. Трима служители на реда и 12 стачкуващи са се нуждаели от здравна помощ.

Протестиращите желаят да се организира същински публичен спор за ограниченията и приканиха всички да се включат в демонстрациите. Недоволните носеха плакати против белгийския министър председател и Ковид паспорта, който се изисква за достъп до редица публични обекти.

Днешното шествие в Брюксел е продължение на демонстрации в десетки европейски градове нощес, в които също се включиха хиляди хора, недоволни от имунизационните паспорти и други условия, наложени от държавните управления.

Протестиращите държаха и плакати, с които посочваха несъгласието си с имунизациите против COVID-19 и призоваваха да се " защитят " децата.

" Аз персонално се имунизирах, само че се нервирам, че децата ми също би трябвало да се имунизират, а те го вършат поради свободата си. Искат да пътуват, да вземат участие в спортни надпревари, а не могат без да са имунизирани ", съобщи Каролин ван Ландит.

Преди началото на митинга, полицията арестува шестима души за владеене на рискови или неразрешени предмети.

Органите на реда в Брюксел използваха водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разгонят многохилядна проява против коронавирус ограниченията и рестриктивните мерки поради вид " Омикрон ", съобщи АП.

По данни на полицията участниците са били към 50 хиляди, някои от които пристигнали от Германия, Франция и други страни. Множеството скандираше " Свобода! ", до момента в който маршируваше, а някои от участниците влизаха в конфликти с служители на реда. На видеокадри се виждаха облечени в черно стачкуващи, които хвърлят бомбички към постройка на дипломатическата работа на Европейски Съюз и трошат прозорци.

Полицаите в бели шлемове неведнъж приканваха тълпата да се разпръсне. Един от водачи призоваваше: " Хайде народе! Да не ги оставяме да ни лишават правата! ". Силите на реда прибягнаха до водни оръдия и огромни количества сълзотворен газ.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР