Около 50 000 души се събраха на протест в Брюксел

...
Около 50 000 души се събраха на протест в Брюксел
Коментари Харесай

50 000 души са протестираха в Брюксел срещу ограничителните мерти против вируса

Около 50 000 души се събраха на митинг в Брюксел против Ковид рестриктивните мерки. Сред тях имаше и доста чужденци, стигна се до напрежение с полицията.

Протестиращите желаят да се организира същински публичен спор за ограниченията и приканиха всички да се включат в демонстрациите. Недоволните носеха плакати против белгийския министър председател и Ковид паспорта, който се изисква за достъп до редица публични обекти.

Днешното шествие в Брюксел е продължение на демонстрации в десетки европейски градове нощес, в които също се включиха хиляди хора, недоволни от имунизационните паспорти и други условия, наложени от държавните управления.

Протестиращите държаха и плакати, с които посочваха несъгласието си с имунизациите против COVID-19 и призоваваха да се " защитят " децата.

" Аз персонално се имунизирах, само че се нервирам, че децата ми също би трябвало да се имунизират, а те го вършат поради свободата си. Искат да пътуват, да вземат участие в спортни надпревари, а не могат без да са имунизирани ", съобщи Каролин ван Ландит.

Преди началото на митинга, полицията арестува шестима души за владеене на рискови или неразрешени предмети.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР