Около 450 военнослужещи работеха основно в село Каравелово и Богдан.

...
Около 450 военнослужещи работеха основно в село Каравелово и Богдан.
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив: 378 семейства ще получат държавната помощ от 375 лв. за справяне след наводненията

Около 450 военнослужещи работеха главно в село Каравелово и Богдан. Днес в село Каравелово има 200 доброволци, главно от държавна и общинска администрация, без такива, които идват независимо. Това сподели по време на брифинг регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

„ В село Богдан също има към 200 индивида такива доброволци, които са най-много от президентската администрация, от регионалните управи в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, София- област. Също по този начин в село Богдан през днешния ден има 100 индивида безработни, които работят по стратегия на Агенцията по претовареност. Очакваме, че в събота и неделя ще има на терен по към 1000 доброволци в трите села. Искам да благодаря и на Националното съдружие на студентските препоръки, които през днешния ден се включват с един непретенциозен брой доброволци, към 20, само че на следващия ден над 200 индивида студенти ще бъдат тук “, сподели още Ангел Стоев.

„ Другата добра вест, на процедура със село Слатина ние сме завършили. Там има единствено три публични здания, които се нуждаят от още малко разчистване. Работят доброволци от община Троян и считам, че в идващите два-три дни, село Слатина е дефинитивно завършило. Там на процедура няма частни домове, които не са изчистени ", добави още Стоев.

" Реката си остава и в трите села. Ние разчистихме инфраструктурата, улиците главно, с цел да можем да стигнем до домовете на хората. Целта на нашите старания във вчерашния, днешния и в идващите дни, е точно да разчистим домовете и дворовете. За задачата ни е нужна по-малка техника бобкати и такава идва ", съобщи регионалният шеф на Пловдив.

В брифинга вземат участие и представители на локалната власт и на Министерството на защитата.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1282725289140578
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР