Около 45 души откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И.

...
Около 45 души откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И.
Коментари Харесай

45 души откликнаха на призива за кръводаряване за падналата от 7-мия етаж лекарка

Около 45 души откликнаха на акцията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска ", която лежи в Централна реанимация в доста тежко положение след рухване от 7-мия етаж, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

От искащите да дарят кръв 30 бяха с индикатори, които разрешиха това да се случи. Сред донорите имаше както лекари, по този начин и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали.

Инициативата на чиновниците от университетската незабавна болница се реализира с поддръжката на шефа на болница "Пирогов " и шефа на НЦТХ.

Междувременно в помощ на лекарката се провежда и друга самодейност - набиране на средства за медицински произведения, които не се покриват от НЗОК, а за пациентката са нужни. Парите се превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска ", а на първо време на апела за помощ откликна съсловната организация на лекарите в София. Председателят на Столична Лекарска Колегия доктор Асен Межидиев разгласи, че Колегията отпуска 5000 лева от фонда си "Взаимопомощ ".

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " изрича признателност на всички, които се включиха в самодейността и подариха кръв, с цел да спасят живот!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР