Около 4000 души са арестувани в САЩ от началото на

...
Около 4000 души са арестувани в САЩ от началото на
Коментари Харесай

4000 души са арестувани в САЩ от началото на протестите

Около 4000 души са задържани в Съединени американски щати от началото на митингите във връзка със гибелта на чернокожия Джордж Флойд, оповестява Си Ен Ен.

Първите арести са осъществени във вторник, 26 май, ден след гибелта на Флойд.
 Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците
Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците

Националната армия се включва в опазването на реда...

46-годишният Флойд умря преди седмица в Минеаполис. Той беше арестуван по съмнение в потребление на подправена банкнота. Невъоръжен и прострян на земята с белезници, Флойд молеше чиновник на реда да му разреши да диша, до момента в който служителят на реда притискаше коляното си във врата му. Видео демонстрира по какъв начин Флойд се оплаква, че изпитва болежка и не може да диша. Малко по-късно умира.

Арестуваният служител на реда Дерек Шовин е упрекнат в ликвидиране от трета степен - ликвидиране, осъществено при опит за нанасяне на телесна вреда на жертвата, само че не безусловно за причиняване на нейната гибел. Срещу него също е повдигнато обвиняване в непредумишлено ликвидиране от втора степен. Именно Шовин държа коляното си върху врата на Флойд. В Минесота за ликвидиране от трета степен Шовин може да бъде наказан на 25 година затвор. Бившият служител на реда ще се яви пред съда на 8 юни.
 Ярост и тъга – по какъв начин печатът отразява двойната рецесия в Съединени американски щати?
Ярост и тъга – по какъв начин печатът отразява двойната рецесия в Съединени американски щати?

" Ню Йорк таймс " написа " Двойна рецесия и припадък на яд тресе Съединени американски щати "

Убийството провокира мирни митинги, които прераснаха в безредица. Стотици здания са изгорени и стотици магазини са ограбени.

Протестите не престават към този момент шест денонощия.

Тази нощ имаше огромни митинги във Вашингтон, Ню Йорк и Филаделфия, където породиха конфликти сред протестиращи и полицията.

Най-малко 40 града постановиха вечерен час , а Националната армия е ситуирана по улиците в 15 щата и Вашингтон, Окръг Колумбия.
 Тръмп: Съединени американски щати ще включат „ Антифа” в листата с терористичните организации
Тръмп: Съединени американски щати ще включат „ Антифа ” в листата с терористичните организации

Активисти на „ Антифа ” вземат участие в размириците...

По-рано се появи информация, че в петък вечерта президентът Доналд Тръмп, брачната половинка му Мелания и синът му Барън за малко са били принудени да се скрият в Президентския център за изключителни интервенции - бункер под Белия дом. За финален път бункерът е употребен от американската администрация при Джордж Буш по време на терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година

Солидарни митинги в поддръжка на демонстрациите в Съединени американски щати също са проведени по разнообразни краища на света - Лондон, Берлин, Нова Зеландия и Австралия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР